Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στη χώρα – 743 συνολικά – 20 οι νεκροί

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα 743 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα από το νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης άλλα 48.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε 20 θανάτους στη χώρα μας από τον φονικό ιό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 45. Ακόμη, 32 άνθρωποι που νόσησαν από ον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο.

Στην Αθήνα τα περισσότερα κρούσματα 

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των νοσούντων είναι 68 ετών. Συνολικά, νοσηλεύονται 134 άτομα, ενώ διασωληνωμένα βρίσκονται 45 άτομα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες ασθενείς.

Από τους θανόντες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες, οι οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Πέθανε 41χρονη σε χωριό στην Καστοριά

Ο κ. Τσιόδρας, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι, μεταξύ των 20 νεκρών στη χώρα μας, βρίσκεται και η 41χρονη μητέρα από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της και διαγνώστηκε μετά θάνατον με τον φονικό ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ως ένα από τα συμπτώματα και την ανοσμία, επικαλούμενος σχετικά τον Γάλλο σέντερ τον Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ανέφερε, μόλις χθες, ότι έχει χάσει την αίσθηση της οσμής.

Συνοψίζοντας τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με την εξάπλωση του ιού ανά τον πλανήτη, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως μέχρι στιγμής καταγράφονται 396.000 κρούσματα κορωνοϊού με 17.000 νεκρούς. Παράλληλα, 103.000 ασθενείς ιάθηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ