Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Κάλεσμα για εθελοντές – Άνοιξε η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη προς το κοινό η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αφορά την ένταξη εθελοντών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ήδη πολλοί ήταν αυτοί που ενώ είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν εθελοντικά, δεν ήξεραν που να απευθυνθούν για να γίνει αυτό εφικτό, και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ανάρτησαν μια απλή φόρμα συμμετοχής, καλώντας όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά.

Αυτό περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, ακόμα και συνταξιούχους επιστήμονες υγείας. Επιπλέον σύμφωνα με το lifo.gr, η φόρμα είναι ανοιχτή και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχουν.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω του ιού Covid-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.  

Στην προσπάθεια αυτή το Υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας κι από εθελοντές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ