Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κορωνοϊός – Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα εμβολιαστικά κέντρα στη Βόρεια Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το www.xtypos.gr παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα την κατανομή των εμβολιαστικών κέντρων, από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής που αφορά στις περιοχές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και της Βορειοανατολικής Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου 2021, στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Ιατρείων σε όλη τη χώρα.
Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.
Στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή και Χολαργό.
Αναλυτικά τα Εμβολιαστικά Κέντρα και οι Θέσεις που θα λειτουργήσουν στον χωρικό τομέα που είναι στην αρμοδιότητα της 1ης ΥΠΕ είναι τα εξής:
Κέντρο Υγείας πλ. Αττικής – 6 θέσεις
Κέντρο Υγείας Πατησίων – 12 θέσεις
Κέντρο Υγείας Νέας Φιλαδέλφειας – 10 θέσεις
Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας – 9 θέσεις
Τοπικό Ιατρείο Ηρακλείου Αττικής – 4 θέσεις
Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου – 5 θέσεις
Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου – 7 θέσεις
Τοπικό Ιατρείο Βριλησσίων – 4 θέσεις
Τοπικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής – 5 θέσεις
Τοπικό Ιατρείο Χολαργού – 3 θέσεις
Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου – 4 θέσεις
Κέντρο Υγείας Ραφήνας – 7 θέσεις.
Οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 20/01 και οι πρώτοι αφορούν σε όσους είναι άνω των 85 ετών.
Να τονίσουμε επίσης ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και ο χρόνος που προβλέπεται για κάθε εμβολιασμό είναι τα 15 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι σε μία ώρα προβλέπεται να γίνονται 4 εμβολιασμοί. Οι “θέσεις” που αναφέρονται σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο είναι το πόσοι εμβολιασμοί μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα, ότι “υπάρχουν τόσες καρέκλες για τον εμβολιασμό”, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν οι εξαιρετικοί εργαζόμενοι της 1ης ΥΠΕ.

Δυσαρέσκεια στο Δήμο Μεταμόρφωσης
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης θα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε τον Δήμο Μεταμόρφωσης, ο οποίος στον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν να έχει δικό του εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα ο δήμος είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ανακατασκευές του Τοπικού Ιατρείου, όμως προτιμήθηκε να εξυπηρετείται ο κόσμος της Μεταμόρφωσης από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τον δήμο μας ενημέρωσαν πως συνεχίζουν να πιέζουν ώστε να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη, όμως πλέον μοιάζει απίθανο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ