Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρά παιδιά μπήκαν στο προαύλιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, εκεί όπου πριν από 50 χρόνια χιλιάδες φοιτητές και πολίτες έζησαν την εξέγερση.

Όλοι αφήνουν από ένα λουλούδι πάνω στην πόρτα του ιδρύματος, η οποία βρίσκεται ξαπλωμένη στο προαύλιο. Είναι η πόρτα που γκρέμισε το τανκ, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να μπουν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα για να συλλάβουν τους διαδηλωτές.

Φοιτητικές παρατάξεις βρίσκονται από νωρίς στο Πολυτεχνείο και οι πύλες αναμένεται να κλείσουν το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε διακριτική απόσταση, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται σταδιακά να κλείσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ