Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κατηγορηματική η Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλειστά σχολεία ή υποχρεωτική μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατηγορηματική όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης στα παιδιά.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1, το υπουργείο από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια “ύποπτα” συμπτώματα και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται μέχρι και απουσίες 5 ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Μόνιμοι διορισμοί

Σχετικά με τους αναπληρωτές και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ