Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Στα “λευκά” η Αττική – Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον “παγο” θα παραμείνει και σήμερα η χώρα, ενώ χιόνια πέφτουν αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής. Το νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπάει σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο προκαλώντας πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από το πρωί στην Αττική, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μπορεί για πολλούς το χιόνι να είναι καλοδεχούνο, ωστόσο, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, είναι μεγάλα.

Εικόνα και βίντεο από την Πεντέλη αυτή την ώρα: 

Νέα Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας των βαρών οχημάτων στην Εθνική οδό 

Η Νέα Οδός, με ανακοίνωση της ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω της κακοκαιρίας τίθεται άμεσα σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρών οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας.

Η Αθηνών-Λαμίας αυτή την ώρα: 

Η λεωφόρος Πάρνηθας είναι κλειστή, ενώ η ορατότητα είναι χαμηλή στην Εθνική οδό από το ύψος της Κηφισιάς προς την άνοδο.

Στον “πάγο” η Αττική σήμερα 

Σύμφωνα με το meteo τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Πέμπτης θα είναι το ισχυρό ψύχος, οι βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι. Ενδεικτικές του ψυχρού καιρού είναι οι τιμές θερμοκρασιών που κατέγραψαν το πρωί της Πέμπτης οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ