Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια προβλέπουν οι μετερεωλόγοι για σήμερα σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, και προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες.  Κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός στην Αθήνα  θα είναι βροχερός σε δύο φάσεις, από το μεσημέρι της Παρασκευής με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια αλλά και το Σάββατο.  Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 εστάλη σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Πελοποννήσου καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές.

«Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μέχρι και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ