Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΕΜΥ εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα και αύριο.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη (08-09-2021) τοπικά ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

Αύριο Πέμπτη (09-09-21) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τιςβραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή εξασθένηση έχουν ήδη παρουσιάσει από το βράδυ οι θυελλώδεις βοριάδες που σήμερα δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6-7 τοπικά στο Αιγαίο, με εξαίρεση το Β. Αιγαίο όπου θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ περαιτέρω μικρή εξασθένηση θα έχουμε από αύριο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, που μόνο στο Ανατολικό και Ν. Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 τοπικά.

 

Δείτε επίσης: Αυξήσεις στο ρεύμα: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ευάλωτους πολίτες

 

Οι μετεωρολόγοι συνιστούν προσοχή στην Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά και με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

«Λίγο προσοχή χρειαζεται τα επόμενα δύο 24ωρα όσον αφορά στις βροχές που αναμένονται στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας το επόμενο 48 ωρο!», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

 

 

 

[Πηγή: protothema.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ