Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κάλπες στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Και το όνομα αυτού «ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη» – «Κλείδωσαν» οι βασικοί υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στη Χ. Τρικούπη ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, στο οποίο τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσουν το rebranding και το νέο του όνομα.

Βουλευτές και στελέχη δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την επιστροφή του Κινήματος, γεγονός που όπως επισημαίνουν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εξηγούν μάλιστα, ότι από το βράδυ της Κυριακής το Κίνημα θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο, καθώς θα αποτελεί για τους πολίτες μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή, απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι πρώτο βήμα προ της κατεύθυνση αυτή, είναι η αλλαγή του ονόματος σε ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, που έχει ισχυρούς συμβολισμούς.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος μόνο τυχαία δεν είναι, λόγω του ότι θα σηματοδοτήσει:

Α. Την επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες έχει δεσμούς αίματος μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Β. Τη δημιουργία ενός κυβερνητικού κόμματος, με ποσοστά ανάλογα με αυτά που ελάμβανε πριν από την κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια του 2010.

 

Μαζική συμμετοχή

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, επιδιώκουν να μετατρέψουν την 8η Μαΐου σε μια γιορτή Δημοκρατίας, που θα σηματοδοτεί το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή τις τελευταίες ώρες, καθώς στόχος της Χ. Τρικούπη είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην όλη διαδικασία.

Εκτός από την ψηφοφορία για την αλλαγή του ονόματος, οι φίλοι και τα μέλη θα ψηφίσουν και για την ανάδειξη των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων, αλλά και για αντιπροσώπους στο συνέδριο που θα γίνει από τις 20 έως τις 22 του μήνα.

Η μαζική συμμετοχή όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη θα βοηθήσει στο να γίνει πράξη το testart, η επανεκκίνηση δηλαδή, που θα κάνει εκ νέου το Κίνημα ηγεμονική δύναμη στην κοινωνία.

 

Επαναπατρισμός

Με αυτό ως δεδομένο οι στόχοι του αυριανού δημοψηφίσματος είναι να μπορέσει το Κίνημα να γίνει ελκυστικός εκλογικός προορισμός για ψηφοφόρους οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν αποστασιοποιηθεί.
Το στοίχημα ασφαλώς και δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «φουλάρει» τις εκλογικές τους μηχανές και στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση.

Σε κάθε περίπτωση στόχος του Ν. Ανδρουλάκη είναι να επαναπροσεγγίσει:
-κεντρώους ψηφοφόρους που συντάχθηκαν με τη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη, λόγω ότι δεν ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση,
-κεντροαριστερούς ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούσαν ότι το ΚΙΝΑΛ έχει γίνει παρακολούθημα της Ν.Δ.

Αυτή η αμφίπλευρη διεύρυνση, σύμφωνα με στελέχη της Χ. Τρικούπη, έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι το Κίνημα «τσιμπά» και από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική των ίσων αποστάσεων τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επαναπατριστούν  ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τις πολιτικές τους ρίζες.

 

Σκληρή γλώσσα

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί το ΚΙΝΑΛ και ιδίως ο Νίκος Ανδρουλάκης, εναντίον του Κ. Μητσοτάκη αλλά και του Α. Τσίπρα.

Η ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη της Χ. Τρικούπη είναι πως οι πρόεδροι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποτύχει και δεν θα στηρίξουν κανέναν από τους δύο για πρωθυπουργό μετά τις εκλογές.  Η επίθεση που εξαπέλυσε με αφορμή την ενεργειακή κρίση, είναι ενδεικτική των προθέσεων του, για το πώς θα πορευτεί έναντι των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα το επόμενο διάστημα.

Δύο ήταν οι φράσεις κλειδιά που χρησιμοποίησε:
-«Ο καθένας κατά την περίοδο διακυβέρνησής του αύξησε την εξάρτηση της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο».
-«Το αποτέλεσμα είναι σήμερα την ενεργειακή κρίση να την πληρώνει ακριβότερα ο ελληνικός λαός από ότι άλλα Ευρωπαϊκά κράτη».

 

Προοδευτική κυβέρνηση

Συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη επιμένουν ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι η παράταξη να είναι η ισχυρότερη προοδευτική δύναμη ευθύνης με μια ατζέντα που θα έχει σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να εκπέμψουν ένα καθαρά διακριτό στίγμα όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν «βλέπουν» ως «συγκάτοικο» στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

 

Ψηφοδέλτια

Στη Χ. Τρικούπη δίνουν μεγάλη έμφαση στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος, τα οποία θέλουν να συμβολίζουν τόσο την ανανέωση όσο και την ενότητα.

Η  επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Β. Αργύρη δουλεύει πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση και οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά το συνέδριο, αν και οι βασικές υποψηφιότητες στις μεγάλες περιφέρεις έχουν «κλειδώσει».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ