Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Με εξετάσεις τύπου πανελλαδικών η απόκτηση ιθαγένειας – Τα μαθήματα που θα εξετάζονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.   

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς – αλλογενείς πολίτες που θέλουν να γίνουν Έλληνες υπάρχει ένα καθεστώς που χαρακτηρίζεται από απίστευτη γραφειοκρατεία» προσθέτοντας πως υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις από το 2011 και ότι «στον αέρα» βρίσκονται 35.000 αιτήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην καθιέρωση εξετάσεων «τύπου πανελλαδικών» δύο φορές το χρόνο, «στις οποίες θα μετέχουν όσοι θέλουν να γίνουν Έλληνες»«Αν παίρνουν την κατάλληλη βαθμολογία, που θα αποδεικνύει επάρκεια γνώσης σε γλώσσα, ιστορία και πολιτικούς θεσμούς, θα γίνονται με συντομότατη διαδικασία Έλληνες», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σύστημα που βάζει τέλος στη διαφθορά και στη γραφειοκρατία. «Την τιμητική ιδιότητα του να είναι κάποιος Έλληνας πολίτης θα την αποκτούν όσοι το δικαιούνται», ανέφερε.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαδηλώσεις: Θα γίνονται κανονικά χωρίς να ενοχλούνται οι πολίτες   

Για το νομοσχέδιο με τις διαδηλώσεις είπε: «Οι οργανωμένες κοινωνικές ομάδες έχουν το δικαίωμα έκφρασης και διαδήλωσης. Χωρίς όμως με αυτό να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες. Εμείς θέλουμε να γίνονται κανονικά οι διαδηλώσεις χωρίς να ενοχλούνται οι πολίτες, η τάξη και η ασφάλεια».

Ερωτώμενος για τον χρονισμό που επιλέχθηκε η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου και αν αυτό αποτελεί προεκλογική ατζέντα ή αντιπερισπασμό για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία απάντησε: «Είμαστε προσηλωμένοι στις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία. Υπάρχει στοχοπροσήλωση στο να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει στην οικονομία, στο κράτος, μέσα από εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Πολύ πριν την πανδημία συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Τώρα απλώς ήρθε χρονικά η σειρά του. Η οικονομία είναι το πρώτο θέμα τόσο για την κοινωνία όσο και για την κυβέρνηση».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ