Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η ώρα της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που είχε συγκλονίσει τη χώρα και έφερε ξανά στην επιφάνεια το αιχμηρό φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Στο εδώλιο θα κάτσουν οι 12 κατηγορούμενοι, τους οποίους βαραίνουν σοβαρότατες κατηγορίες με σημαντικότερη αυτή της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη, στην περίπτωση του Άλκη, και σε απόπειρα, στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του.

Ήδη, από πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή τηρούνται ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν σήμερα μαζί με τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια, και οι γονείς του Άλκη, οι οποίοι παρίστανται στη δική και ως μάρτυρες. Οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή θα παρασταθούν στη δίκη ως πολιτικώς ενάγοντες (προς υποστήριξη της κατηγορίας), ζητώντας τη δικαίωση του γιου τους. Σε δημόσιες εμφανίσεις τους έστειλαν κατ’ επανάληψη μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, εκφράζοντας την ελπίδα να κλείσει ο κύκλος του οπαδικού αίματος και ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα.

Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, 351 ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη και παρά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, τις καταθέσεις μαρτύρων, το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, το δείγμα dna από τα όπλα του εγκλήματος, το υλικό από την άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών, κ.α., κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι θα ζητήσει την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, ενώ απέκλεισε τον ενδεχόμενο η δίκη να αναβληθεί καθώς, σε τέτοια περίπτωση, θα είναι βάναυση προσβολή προς τη δικαιοσύνη και θα εκτεθεί και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, αν οι κατηγορούμενοι μείνουν ελεύθεροι, όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Πώς έγινε η επίθεση

Η δολοφονική επίθεση στον Άλκη και τους τέσσερις φίλους του, έγινε όταν οι δράστες τους εντόπισαν να κάθονται στα σκαλιά πολυκατοικίας της οδού Θ. Γαζή και σταμάτησαν τα τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν. Κατέβηκαν κάτω φορώντας κουκούλες στο κεφάλι, κρατώντας μαχαίρια, κράνη, λοστούς, πτυσσόμενα γκλόπ, δρεπάνι κι άλλα αντικείμενα και μόλις βεβαιώθηκαν ότι υποστήριζαν την ομάδα του ΑΡΗ, ξεκίνησαν την βάναυση επίθεση, χωρίς να προηγηθεί κάποιο επεισόδιο.

Δύο από τους φίλους του Άλκη κατάφεραν να τρέξουν και να ξεφύγουν από τη μανία των δραστών, ο τρίτος δέχθηκε χτύπημα με το δρεπάνι στον γλουτό, ωστόσο παρά τον σοβαρό του τραυματισμό του και την αιμορραγία κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο Άλκης με τον φίλο του που δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν για να γλιτώσουν, δέχθηκαν άγρια χτυπήματα για περίπου ένα λεπτό από τους δράστες που δεν σταμάτησαν ούτε όταν ο Άλκης τους εκλιπαρούσε λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο», σφάδαζε από τον πόνο και φώναζε για βοήθεια.
Χαρακτηριστικό της άγριας επίθεσης που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός, είναι το γεγονός ότι ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα στο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος του Άλκη προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά και από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα ακόμη και αν δεν είχε δεχτεί το χτύπημα με το δρεπάνι στο πόδι, ήταν πολύ δύσκολο να μείνει ζωντανός εξαιτίας αυτών των χτυπημάτων. Ενδεικτικό τις βαρβαρότητας είναι ότι ιατροδικαστής μέτρησε στο κορμί του περισσότερα από 30 τραύματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ