Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η Σοφία Νικολάου δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές, τίθεται εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποσύρεται η Σοφία Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας – Δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Η πρώην γενική γραμματέας Aντεγκληματικής Πολιτικής αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για προσωπική της απόφαση, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει για λόγους ευθιξίας θα αναμείνει να ξεκαθαριστούν  οι άδικες κατηγορίες όωπς λέει που έχουν διατυπωθεί εναντίον της και θα δώσει το χρόνο που χρειάζεται έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για να αποκατασταθεί το όνομά της.

Σύμφωνα πάντα με συνομιλητές της, την απόφαση της επηρέασε και το κλίμα που δημιουργήθηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που στη ΝΔ  έχει  παρατηρηθεί εσωκομματική αντιπαράθεση για το αν πρέπει είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με διαφορετικές απόψεις να διατυπώνονται δημόσια.

Αργά το απόγευμα η Σοφία Νικολάου με ανάρτηση της επισημοποίησε την απόφαση της,  να μην είναι υποψήφια με τη ΝΔ:

« Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου. Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου. Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ. Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου», αναφέρει.

 

 

Πάντως πηγές από τη Ν.Δ,  δίνουν μια άλλη διάσταση στο θέμα , επισημαίνοντας τα εξής: «Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».

Σημειώνεται ότι η Σοφία Νικολάου έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Παύλου Πολάκη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έχει καταγγείλει για «όργιο» απευθείας αναθέσεων.

Για αυτές τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων που υπέγραψε η Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού στις 34 φυλακές της χώρας ξεκίνησε έρευνα  η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου – με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου, καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρόσφατα τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ζημία του Δημοσίου που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Νικολάου απάντησε σε όσα αναφέρονται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού που χρησιμοποιήθηκαν στις 34 φυλακές της χώρας. Όπως τόνισε, έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της που αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ