Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η ΑΕΚ εκθέτει με ντοκουμέντα την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απάντηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Άμεσα πήρε θέση ΠΑΕ ΑΕΚ στην πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία υποστήριζε ότι έχει δαπανήσει ποσό ύψους 35 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Από την Ένωση γίνεται σαφές πως τα έργα ήταν απαραίτητα για την πόλη, αλλά και τα 20 εκατ. ευρώ που πήγαν στο γήπεδο, ουδέποτε τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ και πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου.

Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» διευκρινίζουν πως η διαδικασία για τη χορήγηση της άδειας είναι σε εξέλιξη, δηλώνοντας με σιγουριά πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά η απάντηση της ΑΕΚ στην ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις.
Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα.

Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία.

Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ