Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2026
22 C
Athens
Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2026

    Ευελπίδων: Στον εισαγγελέα ο 89χρονος για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 89χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα, τραυματίζοντας πέντε άτομα σε δύο διαδοχικές επιθέσεις στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τρίτης.

    Ο ηλικιωμένος, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα με γεμάτο περίστροφο, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και πλέον βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, κίνητρο των ενεργειών του ήταν η πολυετής διαμάχη του με το Δημόσιο για τη χορήγηση συμπληρωματικής σύνταξης, την οποία διεκδικούσε για χρόνια, ενώ λάμβανε ήδη συντάξεις από ΗΠΑ και Γερμανία.

    «Δεν ήθελα να σκοτώσω. Ήθελα να κάνω θόρυβο για να ακουστεί το πρόβλημά μου», φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας πως πυροβολούσε στο πάτωμα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες.

    Εξετάζονται σοβαρά κενά ασφαλείας

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το περιστατικό ιδιαίτερα επικίνδυνο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας, κυρίως στο Πρωτοδικείο.

    Όπως ανέφερε, ο 89χρονος δεν θα έπρεπε να έχει εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο χωρίς έλεγχο, τονίζοντας την απουσία μηχανημάτων X-ray και επαρκούς προσωπικού για την επιτήρηση εισόδου και εξόδου.

    Παράλληλα, προανήγγειλε αποτίμηση των ενεργειών της αστυνομίας, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε αντίστοιχα περιστατικά.

    Ερωτήματα για την κατοχή όπλου

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο παρελθόν του δράστη, σημειώνοντας πως είχε αντιμετωπίσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί με εισαγγελική εντολή, ενώ το 2018 του είχε αφαιρεθεί όπλο.

    «Πώς ξαναβρέθηκε με όπλο;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα πιθανών ευθυνών.

    Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα, υπογραμμίζοντας πως τέτοια περιστατικά δεν αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, αν και, όπως είπε, «υπάρχουν και επικίνδυνοι άνθρωποι».

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ