Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επεισόδια στον Ρέντη: Διασωληνωμένος 31χρονος αστυνομικός μετά την επίθεση με φωτοβολίδα στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Παράλληλα λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ