Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια δέσμη μέτρων στο πλαίσιο των εορτασμών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου “βάζει μπροστά” από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Με 5.500 αστυνομικούς, drones και προληπτικούς ελέγχους θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί εορτασμοί μνήμης της επετείου της 17 Νοέμβρη. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτιρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Από χθες το βράδυ έχουν παραδοθεί και φυλάσσονται από την Ελληνική αστυνομία κτίρια των πανεπιστημίων. Άλλωστε και σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί των επιτελών της ελληνικής αστυνομίας είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι έπρεπε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάληψης ακόμα και αιθουσών κτηρίων Πανεπιστημίων.

 

“Φρούριο” τα Εξάρχεια

Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ήδη μάλιστα έχουν ξεκινήσει καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρεται, από τις προηγούμενες χρονιές αποδείχτηκε ότι ήταν σωτήριο να έχουν πληροφορίες οι αστυνομικοί για τα σημεία που ενδεχομένως ομάδες κουκουλοφόρων να κατασκευάζουν ή να κρύβουν μολότοφ πέτρες και κοντάρια. Αυτό που ζητήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι να γίνονται έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε πληροφοριακό επίπεδο ώστε αν υπάρχουν τέτοια σημεία να βρεθούν.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι αργίες για το 2022 και τα τριήμερα της νέας χρονιάς

 

Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 8 Νοεμβρίου, με τους Πρυτάνεις, απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας, είχαν απαγορευθεί, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, τεσσάρων και πλέον ατόμων.

 

 
[Με πληροφορίες από iefimerida.gr και CNN Greece]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ