Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα – “Δρακόντεια” μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δρακόντεια” μέτρα εφαρμόζονται σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των συγκεντρώσεων στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.

Η Τροχαία πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Εξάρχεια και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με διάθεση διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε σταθερά σημεία, τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να περιπολούν συνεχώς και δεκάδες αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά να βρίσκονται στους δρόμους.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας» καθώς και οι δύο μικρότερες «Αύρες» της ΕΛΑΣ. Από αέρος, όπως κάθε φορά, θα επιχειρούν το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα μεταδίδουν «live» εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ .

Η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι η παρουσία των αστυνομικών να είναι διακριτική, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Δείτε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρώτος με διαφορά ο Ν. Ανδρουλάκης – Αντιμέτωπος με τον Γ. Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο

 

Κλειστός από τις 10:30 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό « Πανεπιστήμιο», δηλαδή οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

 

[Με πληροφορίες από iefimerida.gr και CNN Greece]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ