Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Η νέα, αυτή, πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει την εκστρατεία της πειθούς, αλλά και να λειτουργήσει ως πιλότος και για το μέλλον, με δεδομένο ότι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες, μολονότι «η πανδημία στη χώρα μας εμφανίζει πλέον σαφή ύφεση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα» τόνισε χθες η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια σημείωσε ότι τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σχετικά με την ασφάλεια της χορήγησης του εμβολίου στα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι εξαιρετικά. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC, μέχρι σήμερα περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει πρώτη δόση και 1,8 εκατ. παιδιά έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις. «Τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη απρόσμενων ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χορήγηση του εμβολίου στα παιδιά 5 -11 ετών ούτε έχουν καταγραφεί επεισόδια μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

 

Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί 

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

 

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός – Pfizer: Η τρίτη δόση με το σκεύασμα μειώνει 90% τον κίνδυνο θανάτου σε σχέση με τις δύο δόσεις

 

Ανησυχία για τον Δεκέμβριο

Επί ελληνικού εδάφους, μια ακόμη μικρή ανάσα στην ασφυκτική πίεση των νοσοκομειακών μονάδων προσφέρει η διαπίστωση της υποχώρησης του ιικού φορτίου που καταγράφεται στα αστικά λύματα, αλλά και η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, όπως και του δείκτη θετικότητας. Επιπλέον, καταγράφηκαν 11% λιγότερες διαγνώσεις την τελευταία εβδομάδα, παρότι ο αριθμός των θανάτων έδειξε μικρή επιδείνωση της τάξης του 3%. Η «μετάφραση» όλων αυτών των επιδημιολογικών δεδομένων οδηγεί μεν σε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες, αλλά «υπολογίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα έχουμε περίπου 650-700 διασωληνωμένους ασθενείς» ξεκαθάρισε χθες η κ. Παπαευαγγέλου, μειώνοντας τις μεγάλες προσδοκίες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ