Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για άτομα ηλικίας 55-59 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμη ηλικιακή ομάδα εντάσσεται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό έχουν από σήμερα τα άτομα ηλικίας 55 έως 59, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: “Στα μέσα Μαΐου η έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα”

Όπως αναμένεται, το Σάββατο 24 Απριλίου η πλατφόρμα θα ανοίξει και για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, που είναι τα άτομα ηλικίας 50 έως 54 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο προγραμματισμός των ραντεβού από τις συγκεκριμένες ομάδες θα αποφασιστεί πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων ατόμων.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Sputnik-V: Η αποτελεσματικότητά του έφτασε το 97,6%

Μέχρι και χθες το πρωί στη χώρα μας είχαν πραγματοποιηθεί 2.546.154 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 1.774.130 αφορούσαν τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έχουν κάνει 772.024 άτομα. Οι αυξημένες παραδόσεις δόσεων εμβολίων που αναμένονται το επόμενο δίμηνο έχουν δώσει την ευχέρεια στις αρχές να εντάξουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα πιο πολλούς πολίτες και να αξιοποιούν όλες τις δόσεις εμβολίων από το απόθεμα που διαθέτει η χώρα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ