Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εμβολιασμένοι: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις “ελευθερίες” – Αναμένονται οι αποφάσεις για την τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης βρίσκονται τόσο οι “ελευθερίες” που θα δοθούν στους εμβολιασμένους πολίτες, όσο και οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Στην διαβεβαίωση πως στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα στις 15:00 δεν θα υπάρχουν πακέτο αυστηροποίησης του πλαισίου για τους ανεμβολίαστους προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν θα παραπέμουν στο lockdown που είχε η χώρα τον περασμένο χειμώνα.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι φιλοσοφία ότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι δεν ευνοούνται. Τα μέτρα που υπάρχουν και για τους ανεμβολίαστους είναι επαρκή. Αλλά εκεί που βρίσκονται εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας που θα αποτυπωθεί στις 3 που έχουμε συνέντευξη Τύπου», είπε.

Δείτε επίσης: Έρχονται «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους – Τι θα αλλάξει

 

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη φιλοσοφία να έχει ο άνθρωπος αυτός περισσότερο κανονικότητα. Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, να το ξεκαθαρίσουμε. Εχθρός είναι ο κορωνοϊός. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει περισσότερο από τον εμβολιασμένο. Σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν μέτρα και θα επιχειρήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα».

 

 

Τι θα γίνει με τη τρίτη δόση

«Πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση για όλους, ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

Ενόψει της ανακοίνωσης των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.

Σχετικά με την αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για την χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα της εφαρμογής διάφορων πολιτικών από το καλοκαίρι και μετά οπότε η εικόνα των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική.

Στην πανδημία, πρόσθεσε, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

 

 

 
[Με πληροφορίες από protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ