Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Δύο νεκροί και μία τραυματίας από πυρά σε ταβέρνα στη Βάρη [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα και μια γυναίκα ελαφρά το απόγευμα σε ταβέρνα της Βάρης, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστους. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία οι νεκροί είναι αλλοδαποί, ο ένας από τη Σλοβενία και ο άλλος από το Μαυροβούνιο.

Τα θύματα γευμάτιζαν στην ταβέρνα της περιοχής με τις οικογένειές τους, όταν ξαφνικά εισέβαλαν στον χώρο τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Οι δύο άνδρες και η γυναίκα διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο των δύο ανδρών, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Μέλη μαφιόζικης φατρίας τα θύματα στη Βάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στην ηλεκτρονική της έκδοση η σερβική εφημερίδα «Novosti», τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι». Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, για τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

40 νεκροί μέσα σε πέντε χρόνια

O «εμφύλιος» πόλεμος που έχει ξέσπασε ανάμεσα στις δύο φατρίες διαρκεί μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτό της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ