Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Διαθέσιμος» για τον Δήμο Αθηναίων δηλώνει ο Πέτρος Φιλίππου και ζητά υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων εξέφρασε ο Πέτρος Φιλίππου και ζητά την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την διαθεσιμότητά του για τον Δήμο Αθηναίων κατέθεσε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Πέτρος Φιλίππου, εν μέσω των συζητήσεων που διεξάγονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις εκλογές στους ΟΤΑ τον Οκτώβριο. Στην επιστολή που απέστειλε προς την Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγγου και στον αναπληρωτή γραμματέα Γ. Βασιλειάδη ο Π. Φιλίππου επισημαίνει την πολυετή εμπειρία του, έχοντας εκλεγεί 7 φορές Δήμαρχος Σαρωνικού και Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις για την ανάδειξη υποψηφίου στον Δήμο της Αθήνας. Με την παρούσα επιστολή σας καταθέτω τη διαθεσιμότητά μου για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Δραστηριοποιούμαι στην Αυτοδιοίκηση 33 χρόνια, έχοντας εκλεγεί δήμαρχος επτά φορές στον Δήμο Καλυβίων και Σαρωνικού (τις περισσότερες από τον Α΄γύρο) και Αντιπεριφεριάχης στην Αν. Αττική με την Ρένα Δούρου. Την περίοδο 2003-2007 ήμουν πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ (σημερινή ΠΕΔΑ), έχω λάβει μέρος σε πολλές επιτροπές της ΚΕΔΕ και για πολλά χρόνια ήμουν αντιπρόσωπος σε διεθνείς αυτοδιοικητικούς οργανισμούς (Συμβούλιο Ευρώπης, COPPEM, κλπ). Είμαι αρχαιολόγος- ερευνητής και συγγραφέας 10 βιβλίων σχετικά με την Ιστορία- Λαογραφία-Αρβανίτικα της Αττικής.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορώ να λειτουργήσω συνθετικά και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και να απευθυνθώ σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Με αυτή μου την αυτοδιοικητική διαδρομή και εμπειρία νομίζω θα μπορέσω να ανταποκριθώ τόσο στην προεκλογική μάχη γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις προεκλογικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στην κοινωνία με πολιτικούς και κυρίως με αυτοδιοικητικούς όρους αλλά και το δύσκολο έργο στην Αθήνα από την επόμενη των εκλογών.

Εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την πολύχρονη θετική αυτοδιοικητική προσφορά των στελεχών του, σας καταθέτω τη διαθεσιμότητα μου για υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και ευελπιστώ στη στήριξή σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ