Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημόσιο -ΟΤΑ: Τι αλλάζει για κινητικότητα, αποσπάσεις, μοριοδότηση υπαλλήλων [Έγγραφο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγές σε σειρά θεμάτων εργαζομένων δημοσίου και ΟΤΑ αλλά και λειτουργίας  δήμων και περιφερειών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο για “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα” (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις», που είχε κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα και ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 26: 

-Εξαιρούνται από την κινητικότητα υπάλληλοι νοσηλευτικών ιδρυμάτων που εποπτεύονται από τα υπουργεία Παιδείας και Άμυνας.

-Δίνεται η δυνατότητα απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης εργαζόμενου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμου μόνο σε αντίστοιχες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα άλλου δήμου.

-Υπάλληλος που έχει ασκήσει θέση ευθύνης για πάνω από 10 χρόνια μοριοδοτείται με 1,5 μόριο για κάθε μήνα άσκησης των παραπάνω καθηκόντων.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο:

-Δίνεται η δυνατότητα στην ΕΕΤΑΑ να συνάπτει συμβάσεις με μηχανικούς οι οποίοι θα επικουρούν μικρούς δήμους, οι οποίοι δεν έχουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες, για μελέτες, έργα κλπ.

-Αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Παρακολούθησης για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

-Δίνεται η δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες να προμηθεύονται προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες προσχολικής αγωγής

Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ