Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκόπηση MRB: Μετράνε διαρροές τα κόμματα – Δημοφιλέστερος ο Κουτσούμπας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απάντηση «κανένας» κυριαρχεί σε τρία ερωτήματα που θέτουν αντιμέτωπους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε δημοσκόπηση της MRB.

Στην ίδια δημοσκόπηση- της οποίας το πρώτο μέρος παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του OPEN- ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ενώ καταγράφονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

syspeiroseis

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των ευρωεκλογών 2024, είναι στο 76,6%, από 62,6% που ήταν τον Φεβρουάριο.

syspeirosi pasok

Από την άλλη, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας από 75,3% διαμορφώνεται στο 71,2%.

syspeirosi nd

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, από το 48,5% του Φεβρουαρίου, πάει στο 62,1%.

syspeirosi syriza

Δημοσκόπηση: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περνά ξανά πρώτος στη λίστα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Κερδίζοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνει 33% και είναι πάνω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, με απώλεια 1,9%, συγκεντρώνει 30,9%, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,1%, ενισχυμένη κατά 2,2 μονάδες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 21,9% και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην πέμπτη θέση (20,9%).

dimotikotita1

dimotikotita2

Ο «κανένας» κυριαρχεί

Στη σύγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα διάφορα ζητήματα, η απάντηση «κανένας» κυριαρχεί σε τρεις τομείς: την οικονομία, την καθημερινότητα και την απονομή δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας, η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει το 32,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 30,5%, ο Στέφανος Κασσελάκης 15,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 11,7%.

dimoskopisi oikonomia

Στην ίδια ερώτηση για τα θέματα της καθημερινότητας, το 31,5% απαντά «κανένας», το 26,3% ο πρωθυπουργός, το 17,4% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 13,8% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi kathimerinotita

Για τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης, «κανένας» απαντά το 32,3% στο ερώτημα ποιος μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα. Τον κ. Μητσοτάκη επιλέγει το 21,2%, τον κ. Κασσελάκη το 18,2% και τον κ. Ανδρουλάκη το 14%.

dimoskopisi dikaiosyni

Όσο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το 36,9% πιστεύουν ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 10,4% επιλέγουν τον Στέφανο Κασσελάκη και το 9,3% τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ το 28,1% απαντά «κανένας».

dimoskopisi exoteriki

Δεν ικανοποίησε η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, απάντηση που συγκεντρώνει 48,4%. Ακολουθούν η υγεία (24,7%) και η απονομή δικαιοσύνης/ κράτος δικαίου (23,3%).

dimoskopisi problimata

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την αύξηση που δόθηκε στον κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, το 67,3% απάντησε ότι ήταν όχι και τόσο ή καθόλου ικανοποιητική, ενώ το 28,% απάντησε ότι ήταν πολύ ή αρκετά ικανοποιητική.

dimoskopisi katoteros

Στο ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους, το 64,3% δηλώνουν ότι δεν ήταν ικανοποιητική η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ το 19,3% εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Τι πιστεύουν οι αναποφάσιστοι

Ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν αναποφάσιστοι στη δημοσκόπηση, είναι στο 77,4% οι αρνητικές κρίσεις για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των Τεμπών.

Επίσης, 71,5% είναι η αρνητικές κρίσεις για τη στάση των ΜΜΕ, στο 67,2% για τη στάση της δικαιοσύνης και στο 48,3% για την αντιπολίτευση.

dimoskopisi anapofasistoi

Το 47,8% των αναποφάσιστων κρίνουν ότι είναι σίγουρα ή μάλλον αβάσιμο το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για αύξηση των διεθνών παρατηρητών στις εκλογές. Το 24,8% το θεωρούν σίγουρα ή μάλλον βάσιμο.

Όσο για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, το 45,5% των αναποφάσιστων θεωρούν ότι ήταν σίγουρα ή μάλλον δικαιολογημένη και το 23% πιστεύουν το αντίθετο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ