Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δημοσκοπήσεις: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος για το ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις, ενώ τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν σημαντική άνοδο κατά 1-1,5%.

 

Σύμφωνα με την Pulse, η έρευνα της οποίας έγινε στα τέλη Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 34,5% (όσο και στην προηγούμενη μέτρηση) και φτάνει επί των εγκύρων στο 36,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 23,5% από 24% που είχε ένα μήνα πριν και με την αναγωγή στα έγκυρα πάει στο 24,5% (και τις 12 μονάδες πίσω σε αυτό το πεδίο).

Το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει – από το 6,5% στο 8% (και στο 8,5% στα έγκυρα).

Αντιθέτως το ΚΚΕ πέφτει από το 6% στο 5% (5,5% με την αναγωγή στα έγκυρα), ενώ η Ελληνική Λύση από το 4,5% πάει στο 3,5% (με την αναγωγή να την βρίσκει στο 4%). Το ΜέΡΑ25 παραμένει σταθερό στο 3% σε όλα τα πεδία.

 

Δείτε επίσης: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης

 

Στη μέτρηση της GPO (διάστημα 27-29/10) και στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, (από 35,2% τον Σεπτέμβριο) ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% (από 24%), ενώ το ΚΙΝΑΛ πάει στο 7,1% από 6% που ήταν στην προηγούμενη.

Το ΚΚΕ εντοπίζεται στο 5,8% (είχε 6,2% στην προηγούμενη έρευνα), η Ελληνική Λύση στο 3,5% (από 3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (το ίδιο είχε και τον Σεπτέμβριο).

Στα συγκριτικά για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα στα θέματα της οικονομίας με 45,7% έναντι 25,1%, στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης προηγείται με 43,7% έναντι 28,8%, ενώ στο ερώτημα ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα καταγράφει ποσοστό 50,4% έναντι 18,8% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η αντιμετώπιση των ανατιμήσεων

Ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών και την ακρίβεια; Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

Στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.

 

 
[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ