Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γάζα: Προειδοποίηση του Ισραήλ λέει σε αμάχους να κατευθυνθούν προς το νότο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως αξιώνει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους όλοι οι άμαχοι στην πόλη της Γάζας προς νότο.

Διεμήνυσε πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε πως η εκκένωση της πόλης πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των αμάχων και πως θα επιτραπεί να επιστρέψουν μόνο αφού δώσει αυτός πράσινο φως. Ακόμη, διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» –το τείχος– που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

«Πολίτες της πόλης της Γάζας, εκκενώστε προς τον νότο για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και κρατήστε αποστάσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή. «Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», τόνισε Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ