Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βρετανικό Μουσείο: “Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια “σύμπραξη για τον Παρθενώνα” συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κανονικά συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βρετανικό Μουσείο για μια «σύμπραξη για τον Παρθενώνα» όπως δηλώνει εκπρόσωπός του στη σκιά της απρέπειας Σούνακ που ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο BBC στο οποίο έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

«Η θέση του Βρετανικού Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια “σύμπραξη για τον Παρθενώνα” συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές» είπε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα ΝΕΑ.

«Πιστεύουμε ότι μια μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους θα πετύχει τη σωστή ισορροπία έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όζμπορν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα» που θα προβλέπει την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αντάλλαγμα αρχαιότητες που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ