Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βασίλης Τόπαλος: «Φως» από νέες καταθέσεις – «Μέχρι τη Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα» λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά τα ερωτήματα γύρω από την είδηση, που προκάλεσε θλίψη σε όλη την Ελλάδα, με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου.

Αρκετά τα ερωτηματικά και τα «γιατί» σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο Βασίλης «έχασε» τη ζωή του λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, που υπέστη και οδήγησε σε εγκεφαλική νέκρωση.

Το ζήτημα τώρα, που ανακύπτει είναι κατά πόσον ο νεαρός αθλητής τραυματίστηκε κατά την πτώση του στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ή αν το τραύμα προϋπήρχε.

Νέες καταθέσεις

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων, που θα ρίξουν «φως» στο θάνατο του 16χρονου, Βασίλη.

Καταθέτουν σήμερα τέσσερις ακόμα πυγμάχοι, ενώ μάρτυρες, που ήδη κατέθεσαν να κληθούν για συμπληρωματικές.

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου και ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, είναι ανάμεσα σε εκείνους, που έχουν κληθεί εκ νέου από τις αρχές, έχοντας, μάλιστα, δώσει και τη λίστα όλων των προσώπων, που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί – περίπου – 20 καταθέσεις.

Αλέξανδρος Παπαϊωανίδης

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωανίδης, μιλώντας στο MEGA, τονίζει ότι αυτό, που εξετάζεται είναι «τα αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου».

Ξεκαθαρίζει ότι οι καταθέσεις του πατέρα του Βασίλη, ο οποίος ήταν παρών στο γυμναστήριο μαζί και με τον μικρότερό του γιο και εκείνη του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου ταυτίζονται.

Υπογραμμίζει ότι στο γυμναστήριο «τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις» και ότι για την διαλεύκανση του ζητήματος, «είμαστε σε αναμονή για την ιατροδικαστική έκθεση, την νεκροτομή, τις τοξικολογικές και ιατρικές εξετάσεις εκείνης της ημέρας».

«Μέχρι την Τετάρτη θα έχει τελειώσει το ζήτημα, με την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε επίπεδο δίωξης, εάν ευθύνεται κάποιος φυσικά και ποιες είναι οι κατηγορίες επί της ουσίας».

Όσον αφορά, ότι γινόταν αγώνας «σπάρινγκ» το διαψεύδει, λέγοντας ότι «δεν έγινε ποτέ». «Ποτέ δεν έπαιξε με έναν γεωργιανής καταγωγής και 10 χρόνια μεγαλύτερο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ