Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απεργία: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό και ΗΣΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο 16 Μαρτίου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία), το οποίο αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Η στάση θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας – δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτόν θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ, και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Επιπλέον, λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ), δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια, καθ’ όλο το 24ωρο, ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Απεργία και στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς λεωφορεία θα μείνει την Πέμπτη και η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αναφέρουν, διεκδικούν μια ασφαλή δημόσια συγκοινωνία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζομένους. Να τονιστεί πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ