Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αντιεμβολιαστές: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών και θετικών rapid test

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε έξαρση βρίσκονται οι οι αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών και θετικών rapid test από αρνητές του εμβολίου.

Εκτός από τις περιπτώσεις έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς, στο φως έρχονται τις τελευταίες ώρες και περιστατικά πλαστών βεβαιώσεων rapid test, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε πως ιδιωτικά ιατρικά μικροβιολογικά κέντρα χορηγούν πλαστά θετικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι «ασθενείς» να δηλωθούν στην κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα ως νοσούντες και να αποσπάσουν πιστοποιητικό νόσησης, με το κόστος για τη συγκεκριμένη «υπηρεσία» να ανέρχεται από 10 έως 50 ευρώ.

Στον πρωτόγνωρο, αυτό, μηχανισμό που είχε στηθεί στη Δράμα (η οποία διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς αντιεμβολιαστικούς πυρήνες πανελλαδικά) έρχονται να προστεθούν και νέοι ενδιαφερόμενοι, καθώς αντίστοιχο πιστοποιητικό φαίνεται να έχουν αποσπάσει στην πόλη-πλην των τοπικών υγειονομικών- εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των δυνητικών σημείων ελέγχου για τις Αρχές.

 

Νοσηλευτές έριχναν τη δόση στο πάτωμα

Παράλληλα, στην επιφάνεια έρχονται ώρα με την ώρα και άλλες εκδοχές «υπέρβασης» των τεχνικών ορίων του συστήματος, καθώς άλλοτε γίνεται η ανασύσταση του εμβολίου, αλλά ο νοσηλευτής ρίχνει τη δόση στο πάτωμα χωρίς να την εκτελεί, όπως συνέβη κατά πληροφορίες με μία γιατρό και έναν επιμελητή νοσηλευτή στο εμβολιαστικό κέντρο Ικαρίας, ενώ άλλοτε δείγμα από θετικό ασθενή μεταφέρεται για λογαριασμό τρίτου προσώπου, ώστε αυτό να αποφύγει τον εμβολιασμό, όπως ανέδειξε η υπηρεσιακή έρευνα στο Μεσολόγγι.

 

Δείτε επίσης: Σάλος με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Αυξάνονται οι έλεγχοι

 

«Δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε»

Σοβαρή καταγγελία έκανε δημόσια και η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η κυρία Βασιλείου -επικαλούμενη δηλώσεις καθηγητή του ΑΠΘ- σημείωσε ότι «ένας ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι σαν να κρατάει στο χέρι του ένα περίστροφο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα. […] Τρεις θα σκοτώσει, 10 θα τραυματίσει, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί».

Η γραμματέας του ΙΣ Δράμας τόνισε ότι η Πολιτεία σέβεται την επιλογή του αρνητή να μην εμβολιαστεί, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει δύο τεστ την εβδομάδα. «Αυτός δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να παραμείνει ανεμβολίαστος αλλά να ελέγχεται; Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι δεν το σέβονται», προσέθεσε.

Σύμφωνα με την Όλγα Βασιλείου, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν επίμονες… οχλήσεις σε μικροβιολογικά εργαστήρια, από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που εντάχθηκαν -ή επρόκειτο να ενταχθούν- στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με το θετικό τεστ, ωστόσο, θα απέφευγαν το εμβόλιο, τουλάχιστον για 6 μήνες.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αρνητών των εμβολίων ζητούσαν από το προσωπικό των εργαστηρίων να τους δοθεί θετικό rapid test -με φράσεις όπως «δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε», ισχυριζόμενοι ότι είχαν «βγει» θετικοί από self test που έκαναν στο σπίτι τους. Άλλοι, σύμφωνα με την κυρία Βασιλείου, παρακαλούσαν για να ψευδή βεβαίωση θετικού τεστ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο του τεστ.

 

 
[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ