Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αναβαθμίζονται αθλητικοί χώροι σχολείων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης των δαπέδων στους αθλητικούς χώρους σχολείων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Τάσο Μπινίσκο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 304.990 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορούν δε εργασίες σε τρία σχολικά συγκροτήματα της κοινότητας Υμηττού και σε εννέα της κοινότητας Δάφνης.

Η ανακατασκευή των δαπέδων κρίθηκε αναγκαία λόγω των έντονων φθορών που παρουσίαζαν από την πολυετή χρήση ενώ με την αναβάθμισή τους θα παρέχουν τους κατάλληλους χώρους για άθληση, παιχνίδι, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αποτελώντας ταυτόχρονα σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους διάδρασης για μικρούς και μεγάλους.

«Προτεραιότητά μας τα παιδιά μας να απολαμβάνουν την άθληση σε ασφαλείς και φιλόξενους σχολικούς χώρους» επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και σημειώνει πως από την αρχή της θητείας του επένδυσε σε υποδομές και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν πως τα παιδιά σε όλη την Αττική θα πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία, που θα διαθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών».

Από την πλευρά του ο κ. Μπινίσκος ευχαρίστησε την περιφέρεια επισημαίνοντας:

«Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η πρόληψη ατυχημάτων, με σχολικές αυλές σύγχρονες, με ανθεκτικά, αντιολισθητικά και ομαλά δάπεδα, που διατηρούν τις ιδιότητές τους στο χρόνο και τη χρήση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ