Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων στους Δήμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους, και όπως έχει αναφέρει και ο Υπ. Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει τη δήλωσή του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/.

Μάλιστα, πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνησε ότι η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά αφορά στα τετραγωνικά των ακινήτων που είναι, ήδη, δηλωμένα  στο Ε9, αλλά υπάρχει διαφορά -εν προκειμένω είναι λιγότερα– από όσα είναι καταγεγραμμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως για την υποβολή της διορθωτικής  δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis. Όσοι επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών δεν επηρεάζονται από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα του Ε9.

Διευκρινίζεται τέλος, ότι όσοι κάνουν τη δήλωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός του Σεπτεμβρίου και τα επιπλέον τετραγωνικά του ακινήτου τους δηλωθούν έως τότε, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ρύθμισης έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, χωρίς επιβολή προστίμων και επιπλέον τελών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ