Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Έχασες το διαβατήριό σου; Μάθε ποιες απλές διαδικασίες χρειάζεσαι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω του gov.gr. Έχασες το διαβατήριό σου; Μάθε ποιες απλές διαδικασίες χρειάζεσαι σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

Υπογράφηκε η Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2117/2024) των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη όπου οι πολίτες μπορούν από σήμερα, να δηλώνουν την απώλεια του διαβατηρίου τους μέσω του gov.gr,

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους  χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν πλέον την Αστυνομική Υπηρεσία ή την Προξενική Αρχή στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας συνέβη η απώλεια.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Για την υποβολή της δήλωσης:

  • Οι πολίτες συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet ή τους κωδικούς e – Banking.
  • Επιβεβαιώνουν στην εφαρμογή τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του διαβατηρίου και υποβάλλουν τη δήλωση.
  • Με την υποβολή, η δήλωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, που ακυρώνει το διαβατήριο άμεσα.
  • Η δήλωση κοινοποιείται παράλληλα στη Θυρίδα της Αστυνομικής Υπηρεσίας ή της Προξενικής Αρχής στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας συνέβη η απώλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ