Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Συναυλία με αγωνιστικά μηνύματα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην άκρη άφησαν, έστω και για λίγο, τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που τραγούδησαν μαζί με τον Κώστα Ζαριδάκη και τους συνεργάτες του στη συναυλία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου  το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
Το παρών στην εκδήλωση, πέρα από εργαζόμενους του Δήμου, έδωσαν ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων όμορων δήμων.
Από την πλευρά του Σωματείου του Δήμου Ηρακλείου σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε αρχικά ο Αντιπρόεδρος, κ. Νέστορας Ζόμπολας. Τη βασική ομιλία εκφώνησε η Πρόεδρος, κα Κική Καραγεώργου, που ξεκίνησε υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους με κύριο στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. “Αυτά τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα δεν πλήττουν μόνο το δημόσιο τομέα, πλήττουν κατά κύριο λόγο κάθε εργαζόμενο…είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας με κοινή μοίρα” τόνισε η κα Καραγεώργου που αναφέρθηκε στις χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, τις αλλαγές στις συντάξεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κάνοντας λόγο για “αντεργατικά εργαλεία” της κυβέρνησης.
Όλα αυτά τα μέτρα και οι “αδιέξοδες” πολιτικές της κυβέρνησης, σύμφωνα με την κα Καραγέωργου, γυρίζουν τους εργαζόμενους χρόνια πίσω και καταργούν κατακτήσεις δεκαετιών. “Μας κάνουν πειραματόζωα και να βρουν τη συνταγή θα την εφαρμόσουν και αλλού. Δεν είμαστε συμμέτοχοι στο μεγάλο φαγοπότι είμαστε τα θύματα των πολιτικών τους και καλούμαστε να πληρώσουμε το πάπλωμα. Μας καλούν να σώσουμε την πατρίδα. Αλήθεια για ποια πατρίδα μιλάμε, αυτήν που κάθε ημέρα ξεπουλάνε στην  τρόικα. Πατρίδα είμαστε όλοι εμείς, ο εργαζόμενος λαός, που οι πολιτικές τους μας συνθλίβουν” τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου που κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πούνε “φτάνει πια” και να αντισταθούν σε αυτήν την πολιτική που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και απαξιώνει παιδεία και υγεία. “Ας ενώσουμε τις φωνές μας με το τραγούδι, να ταξιδέψει με τον αέρα. Αυτόν τον αέρα που θέλουμε να φέρει αλλαγή πολιτικής για να σώσουμε έτσι την πατρίδα μας” κατέληξε η ομιλήτρια.
Τη συμπαράσταση της Λαϊκής Συνέλευσης Ηρακλείου Αττικής στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε εκπρόσωπος της ο οποίος κάλεσε τους παριστάμενους να δίνουν το παρών στις συνελεύσεις που διοργανώνονται κάθε Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Παντελής Βλασσόπουλος: “Ανοιχτή συμμαχία με τους πολίτες”
Ο Δήμαρχος  στον χαιρετισμό του είπε πως η πολιτική που ασκείται έχει μόνο ως αποτέλεσμα του βοιωτικού επίπεδου των πολιτών, “την κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, ευαισθησίας και συμμετοχής”. Ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε πως ο ελληνικός λαός παρακολουθεί “αποσβολωμένος” τις εξελίξεις και αγωνιά αναμένοντας την κατάληξη.
“Την κατάληξη όμως αυτήν φίλες και φίλοι δεν την περιμένουμε μοιρολατρικά. Θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία που την χαρακτηρίζουν μονόδρομο. Θα αγωνιστούμε για την αντιστροφή αυτού του κλίματος υπέρ της κοινωνίας και των αναγκών της…” δήλωσε ο Δήμαρχος.
“Στις δύσκολες αυτές ώρες ας αναλογιστούμε κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες που καλούμαστε να υπερασπίσουμε. Ας μην τους οδηγήσουμε σε απομόνωση. Ας περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας. Ας κερδίσουμε τη νομιμοποίηση των προσπαθειών για ένα καλύτερο αύριο. Όχι στις λογικές της κατεδάφισης αλλά στην άρνηση δυνάμεων, σύνθεση προσπαθειών, δημιουργική συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων και προπαντός ανοιχτή συμμαχία με τους πολίτες…”  ήταν το κάλεσμα του. Κλείνοντας έκανε λόγο για κοινή πορεία αλληλεγγύης και αγώνα με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.
Μετά το τέλος των ομιλιών το… λόγο πήραν οι καλλιτέχνες, υπό τη μαεστρία του Κώστα Ζαριδάκη, που τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ταξιδεύοντας το κοινό μακριά από την κρίση.

Ποιος είναι ο Κώστας Ζαριδάκης
Ο Κώστας Ζαριδάκης μαθήτευσε στο μπουζούκι με τον Γιάννη Λεωτσάκο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στο οποίο αργότερα έγινε δάσκαλος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας σε λαϊκά μαγαζιά αλλά γρήγορα έγινε ένας από τους κορυφαίους σολίστες στο μπουζούκι και συνεργάστηκε σε σειρά συναυλιών με τους Μαρκόπουλο, Λεοντή, Ανδριόπουλο, Βαγιοπουλο και με άλλους σημαντικούς συνθέτες. Σταθμός στην καριέρα του η συνάντηση με τον Μάνο Χατζηδάκι με τον οποίο συνεργάστηκε μόνιμα από το 81, συμμετέχοντας στη δισκογραφία και σε σειρά συναυλιών. Επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεργάζεται σε συναυλίες και με τον Μίκη Θεοδωράκη. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως Γρ. Μπιθικώτση, Μ.Φαραντούρη, Χ. Αλεξίου, Αντ. Καλογιάννη, Αλκ. Πρωτοψάλτη κ.α.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ