Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Παρατείνεται η αγωνία για το Eurogroup

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν αναμονή είναι η κυβέρνηση και εκατομμύρια Έλληνες της απόφασης του πιο κρίσιμου για την τύχη της χώρας Eurogroup η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε περίπου στις 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης από το απόγευμα εξέταζαν την  πρόταση της κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης και παρά την αρχική αισοδοξία τελικά υπήρξε εμπλοκή. Από τη μια πλευρά αρκετές χώρες αναγνωρίζουν πως υπάρχει πρόοδος αναφορικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει και έλλειμα εμπιστοσύνης από κάποιες χώρες όπως το δήλωσε ξεκάθαρα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε καθώς και άλλοι Υπουργοί προσερχόμενοι για την κρίσιμη συνεδρίαση. Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε πιέσεις για επιπλέον μέτρα και παροχή εγγυήσεων προς τους δανειστές, οι οποίοι ζητάνε και άμεση ψήφιση μέτρων για να προχωρήσει η συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε Ελλάδα και Ευρώπη η αποκάλυψη-σοκ για ύπαρξη σχεδίου από το Βερολίνο για πενταετές Grexit, με παράλληλη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα, το οποίο όπως φαίνεται δεν τέθηκε στο Eurogroup. 
Τελικά μετά από αρκετές ώρες συνεδρίασης, και με τον Φιλανδό  Υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ να στυλώνει τα πόδια σε νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα αλλά και πιέσεις και από άλλες χώρες όπως τη Μάλτα και τη Σλοβακία, δεν κατέστη εφικτό βα βγει κοινό ανακοινωθέν και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε για να συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι. Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας πήρε 251 ΝΑΙ, εν μέσω ανταρσίας στο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ