Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τι θα γίνει με το έργο ανάπλασης στο Ο.Τ. 216;

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής είναι και το σχεδιαζόμενο μεγάλο έργο ανάπλασης στο Οικοδομικό Τετράγωνο 216.
Θυμίζουμε πως μετά την έγκριση που είχε δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην εκτέλεση του έργου μέσω του προγράμματος JESSICA, είχε ξεκινήσει το διαγωνιστικό σκέλος. Ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοπουθέτηση της διοίκησης του κ. Νίκου Μπάμπαλου καθώς ο ίδιος ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με αρκετά στοιχεία του έργου. Ίδωμεν

Tι προβλέπεται να γίνει
Θυμίζουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά πως το συγκεκριμένο ακίνητο των 6,5 στρεμμάτων, που είναι σήμερα διαμορφωμένο ως πάρκο, βρίσκεται μεταξύ των οδών Πευκών και Ελευθερίου Βενιζέλου, και απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου.
Τα βασικά στοιχεία, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, του έργου έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στο ακίνητο.
Ειδικότερα στο χώρο του υπάρχοντος παλαιού εργοστασίου προβλέπεται η ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου στον οποίο προτείνεται να στεγαστεί θέατρο-χώρος εκδηλώσεων 400 θέσεων που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και παραστάσεις υψηλού επιπέδου με αντίτιμο. Επίσης, προτείνεται να υπάρχουν και καταστήματα στο κτίριο, ενώ στο σχέδιο υπάρχει και υπόγειος χώρος στάθμευσης 44 αυτοκινήτων.
Έπειτα στη νοτιοδυτική πλευρά του οικοπέδου (στο πρανές που διαμορφώνεται) προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριας πισίνας αλλά με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως γραφεία, αποδυτήρια, να είναι υπόσκαφες, κάτω από το έδαφος δηλαδή, μια δυνατότητα που δίνει η κλίση του εδάφους σε αυτό το σημείο.
Επίσης οι μελετητές πρότειναν να δημιουργηθούν εμπορικές χρήσεις (μαγαζιά-καφετέριες) αλλά και εκθεσιακός χώρος σε συγκεκριμένα σημεία του ακινήτου, να πεζοδρομηθεί η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά στο ακίνητο, ενίσχυση του πρασίνου με φύτευση ψηλών δέντρων και πιθανή δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το πάρκο και με άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.  

Οι αντιδράσεις   
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων από ιδιώτη αλλά και για κάποιες εμπορικές χρήσεις που προβλέπεται να αναπτυχθούν εκεί. Οι κάτοικοι και ειδικά οι γονείς μαθητών που φοιτούν στο παρακείμενο γυμνάσιο και λύκειο, από την πλευρά τους ανησυχούν στην  προοπτική δημιουργίας καφετεριών στον χώρο που είναι σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ