Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Παραπομπή και… αργία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον δρόμο εκτός Δημοσίου θα παίρνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι έστω και με την παραπομπή τους σε δικαστήριο, όπως προβλέπει το σχέδιο Νόμου που έχει θέσει σε διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, οι διατάξεις του νομοσχέδιου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» και μετά την τροποποίηση του Νόμου 4093/2012, προβλέπουν ότι, οι εργαζόμενοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, σε περιπτώσεις, που παραπέμπονται ενώπιον των Δικαστηρίων για κακουργήματα αλλά και για συγκεκριμένα πλημμελήματα καθώς και όταν ασκείται εις βάρος τους πειθαρχική δίωξη για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Αρκεί, λοιπόν, η απλή παραπομπή στο ακροατήριο, χωρίς να περιμένει η Υπηρεσία την έκδοση πρωτόδικης απόφασης – πόσο μάλλον τελεσίδικης – προκειμένου να τεθεί ένας εργαζόμενος σε αυτοδίκαιη αργία, «κατά σαφή παραβίαση του “τεκμηρίου της αθωότητας”, κεκτημένου νομικού δικαιώματος για κάθε κατηγορούμενο» όπως τονίζεται από τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Αντίθετα, μόνο έπειτα από καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου θα τίθενται σε αργία οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Χτύπος που κυκλοφορεί στα περίπτερα των βορείων προαστίων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ