Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Ομαδικό πυρ για τις “Ιωνικές Ημέρες”

Δημοσιεύθηκε

στις


Το θέμα της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “Ιωνικές Ημέρες” τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου όπου η δημοτική αρχή έφερε εκτάκτως ως θέμα προς ψήφιση τη διοργάνωση τους όταν εκείνες ήδη ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα!
Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τη διαμαρτυρία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” σχετικά με την προχειρότητα στη διοργάνωση των εκδηλώσεων αλλά και τη μη πρόσκληση σε αυτές των δημοτικών συμβούλων. Παρέμβαση για αυτό ακριβώς το θέμα έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Μανούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Γιατί δεν προσκληθήκαμε; Γιατί δεν είχαμε ένα πρόγραμμα; Σήμερα έρχεται ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων όταν αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 13 Σεπτεμβρίου” είπε αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος. Συνεχίζοντας κατήγγειλε πως εν γένει ο προγραμματισμός που έγινε για τις Ιωνικές Μέρες δεν αρμόζει στην ιστορία του Δήμου και εξέφρασε την πεποίθηση πως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θα μπορούσε ο δήμος να προσφέρει περισσότερα πράγματα στους δημότες. “Υπάρχει ανοργανωσιά και μιζέρια. Προφανώς και πρέπει να γίνονται οι Ιωνικές Μέρες αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο” κατέληξε.
Πυρά εις βάρις της διοίκησης είχαμε όμως και από τις άλλες παρατάξεις. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Θεόδωρος Χαμαλίδης στηλίτευσε το γεγονός πως το θέμα έρχεται τόσο αργά στο Σώμα και υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή υποβιβάζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο κ. Άρης Χατζησαββίδης, από τη Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος, σημείωσε πως ένας θεσμός σαν τις Ιωνικές Μέρες έπρεπε να είχε προγραμματιστεί νωρίτερα και να   γίνει προσπάθεια να βγει εκτός των ορίων της πόλης, ενώ μίλησε για αυτός για προχειρότητα και  υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενστάσεις για τη διοργάνωση κατέθεσε και η επικεφαλής της “Δύναμης Προοπτικής” κα Δέσποινα Θωμαΐδου.

Δήμαρχος: Το νεκρό διάστημα και το… μπέρδεμα
Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης απάντησε πως δεν μπορούσε να γίνει προγραμματισμός των εκδηλώσεων νωρίς λόγω των εκλογών και της δυσκολίας στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω περιορισμών της προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου. Παραδέχτηκε πως έγινε μπέρδεμα (!) με παλιούς και νέους Δημοτικούς Συμβούλους και για αυτό δεν εστάλησαν αρχικά προσκλήσεις αν και συμπλήρωσε πως δόθηκε δημοσιότητα στο φεστιβάλ. “Δεν υπήρχε εσκεμμένη ενέργεια, υπήρξε ένα νεκρό διάστημα που μας δυσκόλεψε” τόνισε ο  Δήμαρχος που  συμπλήρωσε πως τα οικονομικά του Δήμου δεν επέτρεπαν τη διάθεση μεγαλύτερων ποσών (10.000 ευρώ η πίστωση). Εστίασε δε και στη συμμετοχή των φορέων και συλλόγων της πόλης στη διοργάνωση.
Το θέμα τελικά πέρασε μόνο με τις ψήφους των Συμβούλων της συμπολίτευσης και της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”.

Διαβάστε επίσης:

Ιωνικές Ημέρες άνευ… προσκλήσεων

«Απαράδεκτη συμπεριφορά προς την αντιπολίτευση»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ