Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους Φιλοζωικών Οργανώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους Φιλοζωικών Οργανώσεων με αφορμή την απόφαση του Αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνη να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αλλαγές που απαιτούνται στο θεσμικό πλαίσιο με βασικό γνώμονα την προστασία των ζώων, το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αλλά και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως για την Αυτοδιοίκηση αποτελεί προτεραιότητα η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, μέσα και από τις σχετικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ζήτημα θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων επεσήμαναν ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ