Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΚΕΔΕ : Επικοινωνία με τους δημάρχους των περιοχών που είναι σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Κινέτα και σε άλλες περιοχές της Αττικής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους Μεγαρέων και Ραφήνας –Πικερμίου, Γρηγόρη Σταμούλη και Πιστικίδη Βασίλειο αντίστοιχα.
Ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για τις ανάγκες των δήμων σε υλικοτεχνική υποδομή. Ήδη με πρωτοβουλία του έχουν διατεθεί υδροφόρα οχήματα και προσωπικό προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και περιορισμού των αναζωπυρώσεων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του τονίζει τα εξής: «Η σκέψη μας είναι στους δεκάδες συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις μεγάλες πυρκαγιές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από τις πυρκαγιές. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δεκάδες εθελοντές βοηθούν πρακτικά και ουσιαστικά το ηρωικό έργο των πυροσβεστών. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών προκειμένου να μην τεθούν σε περαιτέρω κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και πρόληψη. Η Πολιτεία και οι Περιφέρειες οφείλουν να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία σε όλη τη χώρα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ