Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από το Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • 90% θα είναι το ποσοστό εγγύησης του Δημοσίου στα δάνεια που θα δοθούν σε μικρές επιχειρήσεις όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσής τους. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στο ποσοστό που αναφέρθηκε. “Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις», σημείωσε.

 

  • 3.000 θέσεις ανέργων αναμένεται να καλυφθούν σε διάρκεια 22 μηνών στο πλαίσιο επέκτασης του Προγράμματος για ανέργους που θέλουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ με σκοπό τη στήριξη της Γυναίκας  και της Ψηφιακής Οικονομίας. Όπως αναφέρει η οικονομική σύμβουλος Ε. Τσεσμελή το πρόγραμμα υποστηρίζει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις Μονογονεϊκές Οικογένειες, καθώς και όσες γυναίκες έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία με επιπλέον 60% μοριοδότηση. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

 

  • 66% των Ελλήνων κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες, σύμφωνα με τα ευρήματα της Πανελλήνιας Έρευνας “Focus on Tech Life” της Focus Bari. Όλα δείχνουν πως πανδημία του COVID-19 σε συνδυασμό με το Ιnternet αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Στο μεταξύ, κατά 17% αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων, που κάνουν online συναλλαγές με Δημόσιο, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται πλέον (για το Νοέμβριο 2020) στο 42%.

 

  • Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμαρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσου Μαυρίδη για την παροχή tablets σε μαθητές, οι οποίοι αδυνατούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση έδειξε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης επισκέφθηκε το Δημαρχείο και παρέδωσε 10 tablets στο Δήμαρχο για τους μαθητές των σχολείων της πόλης. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ