Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • 80% μείωση στα ενοίκια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες για να μην έχουν άλλες απώλειες, όπως είπε, και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόλις το 20%.

 

  • Μέχρι και τις 31/1/2021 παρατείνεται η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ’ αποστάσεως εργασίας.

 

  • 115.000.000 ευρώ χρηματοδότηση συγκέντρωσαν 10 κορυφαίες ελληνικές startups το 2020, ενώ περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν συνολικά στις ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ετήσιο report του Found.ation και του EIT Digital, το οποίο αποτυπώνει την επίδραση των προγραμμάτων χρηματοδοτήσεων, αλλά και του COVID-19, στην ελληνική startup σκηνή, το 2020 αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά, κατά την οποία το οικοσύστημα έδειξε σημάδια ξεχωριστής ωριμότητας, επιτυγχάνοντας, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να ακμάσει ουσιαστικά, παρά τις πιέσεις από τις επιδράσεις της πανδημίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ