Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Πλατφόρμα ενστάσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στην ειδική πλατφόρμα myBusiness Support της ΑΑΔΕ, η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Η πλατφόρμα αποσκοπεί στην διαχείριση των ενστάσεων και ειδικότερα στην υποβολή αιτημάτων επανεξέτασης για τις εξής περιπτώσεις:

  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 1
  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 2
  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 3
  • Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1
  • Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης, μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα παραλαβής της σχετικής ενημέρωσης τους, για την απόρριψη του αρχικού αιτήματος τους. Τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), θα σταλούν σε όλες τις επιχειρήσεις, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικά, για όσες επιχειρήσεις έλαβαν σχετική απορριπτική επί του αιτήματος τους ειδοποίηση, είτε για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, είτε για την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται ότι, θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας των αιτημάτων επανεξέτασης (ενστάσεων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ