Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Παραβίαση μέτρων προστασίας: Πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ για ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποικίλουν οι κυρώσεις που αφορούν την παραβίαση των μέτρων προστασίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση τόσο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Όσον αφορά την παραβίαση του τιθέμενου κανόνα την τήρησης αναλογίας ατόμων, ανά τετραγωνικό μέτρο επιχείρησης, οι επιβαλλόμενες διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για την πρώτη παράβαση) ορίζονται ως εξής :

  • Για επιχειρήσεις μέχρι 20 τ.μ., για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 εργάσιμες ημέρες.
  • Για καταστήματα άνω των 20 τ.μ. και έως 100 τ.μ., για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 3.000 ευρώ έως και 15.000 ευρώ, ανά περίπτωση.
  • Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. και έως 300 τ.μ., για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, από 10.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ, ανά περίπτωση.
  • Για επιχειρήσεις και καταστήματα άνω των 300 τ.μ., για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 20.000 Ευρώ έως και 50.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Εξάλλου και σε περίπτωση παραβίασης του τιθέμενου κανόνα, για την τήρηση από τις επιχειρήσεις βιβλίου με ραντεβού των πελατών οι επιβαλλόμενες διοικητικές κυρώσεις είναι οι εξής:

1. Για τις επιχειρήσεις των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παραβίαση) επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

2. Για τις λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις (λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο βιβλίων, λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο λουλουδιών, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών κ.λ.π.), για την πρώτη παραβίαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παραβίαση) επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ