Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίστηκε ο θεσμός της απονομής βραβείων επιχειρηματικότητας από το Ε.Ε.Α

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια εκδήλωση – γιορτή για την επιχειρηματικότητα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών απένειμε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, τα «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Στόχος του θεσμού, που έχει καθιερώσει το Ε.Ε.Α. από το 2014, είναι η έμπρακτη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Συνολικά απονεμήθηκαν 10 βραβεία. Τα 9 σε επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, καινοτόμησαν και αναπτύχθηκαν και συγκεκριμένα στις: BASE GRILL, CLIO MUSE, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ, EL-TRANSLATIONS, ANEL – E.E. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, KOORELOO, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΑΜΙΓΟΣ, MCL AE, REGENERATION BY GLOBAL SHAPERS ATHENS HUB. Ειδικό βραβείο στη μαθήτρια Ελένη- Μαρία Δόντη, που πρώτευσε σε οικονομική σχολή απένειμαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέφερε –μεταξύ άλλων- ότι απαιτείται η επίλυση των προβλημάτων που απειλούν σήμερα την επιχειρηματικότητα, όπως το μεγάλο ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και επεσήμανε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.
«Να λοιπόν γιατί επιμένω τόσο πολύ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επειδή μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για τη χάραξη μίας νέας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο», τόνισε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εξαπάτηση των πολιτών και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Όπως ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης, στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπεται –μεταξύ άλλων- η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για όλες τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι οι γενναίες μειώσεις μπορούν να δώσουν μία πραγματική αναπτυξιακή ώθηση. Επίσης στάθηκε στην προσοχή που πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν την καινοτομία και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.
«Σήμερα, έχουμε τη μεγάλη χαρά να βραβεύουμε την καινοτομία της κανονικότητας, την καινοτομία της διπλανής πόρτας. Οι τιμώμενες επιχειρήσεις, και διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ιστορία όλων των επιχειρηματιών που βραβεύονται σήμερα, δεν είναι παρακλάδια κάποιων πολυεθνικών εταιρειών. Δεν δημιουργήθηκαν από μέλη της επιχειρηματικής ελίτ. Οι περισσότεροι εκ των συντελεστών τους -ιδρυτές, μέτοχοι, εργαζόμενοι- προέρχονται από τη μεσαία τάξη. Είναι απόφοιτοι δημοσίων σχολείων και δημοσίων πανεπιστημίων. Δεν κινήθηκαν στην ασφάλεια ενός προστατευμένου περιβάλλοντος. Αλλά τόλμησαν, εργάστηκαν και δημιούργησαν κάτι πραγματικά ξεχωριστό παλεύοντας σκληρά κάθε μέρα με πολλές αντιξοότητες. Και τους αξίζει κάθε έπαινος γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε το Ε.Ε.Α.

Στην ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, το οποίο θα μπορεί να σταθεί στην παγκόσμια οικονομία διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Η συνταγή που ακολουθούσε η χώρα για δεκαετίες έφτασε στα όριά της την ώρα που μπήκαμε στα Μνημόνια. Στη νέα περίοδο που μπήκε η χώρα, θα πρέπει να διαμορφώσουμε μια στρατηγική που θα εγγυάται ότι δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι απαιτείται η μετατροπή της οικονομίας μας σε οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η απονομή των βραβείων, με το κοινό να χαρίζει θερμό χειροκρότημα στους βραβευθέντες.

Παρουσιαστής της μεγάλης γιορτής ήταν ο κ. Γρηγόρης Αρναούτογλου, ενώ τον δημοσιογραφικό συντονισμό έκανε ο κ. Νίκος Υποφάντης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ