Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Επιχειρηματικό Συμβούλιο ιδρύει ο Δήμος Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου που στόχο έχει την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αθήνας, που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο δήμος Αθηναίων, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου, που παρακολούθησαν περίπου 500 επιχειρηματίες της πόλης και εκπρόσωποι φορέων, βρέθηκε η στρατηγική του δήμου Αθηναίων για την επιχειρηματικότητα κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020, ενώ σε μια ανοικτή συζήτηση διαμορφώθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας.Επίσης αντηλλάγησαν εμπειρίες από την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως και προοπτικές ανάπτυξης της Αθήνας.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, ο δήμος δεν αρκεί να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς η εποχή απαιτεί να ασχοληθεί με την πόλη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που αφορά την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας». Σημειώνοντας ότι  ζητούμενο είναι η χάραξη στρατηγικής «και πως θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί», ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε: «Αφουγκραζόμαστε τους δυναμικούς και σημαντικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους η Αθήνα ξεχωρίζει και έχουμε πλέον διαμορφώσει μία άποψη για το που πρέπει να παρέμβουμε. Για το λόγο αυτό, έχουμε σήμερα μαζί μας επιτυχημένους επιχειρηματίες από τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, την δημιουργική βιομηχανία, καινοτόμες χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες πραγματικά εξωστρεφείς  και συζητάμε για το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ