Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Γιατί ο χρόνος είναι τόσο σημαντικός για την πρόοδο μιας επιχείρησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν εκείνο τον τρόπο που θα τους επιφέρει περισσότερα κέρδη. Φυσικά, αυτός είναι ένας σκοπός που πάνω-κάτω έχουν όλοι.

Ωστόσο, οι τρόποι για να πάει καλύτερα μία επιχείρηση, και να εξελιχθεί, είναι πολλοί. Κάθε τομέας, σαφώς έχει τις δικές του απαιτήσεις, υπάρχουν όμως ορισμένες βασικές οδηγίες που είναι κοινές για το σύνολο των επιχειρήσεων που θέλουν να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

 

Χρονοδιάγραμμα το άλφα και το ωμέγα

Ένα σύνολο προτάσεων και συμβουλών αναφορικά με το πώς θα «πάει μπροστά» μία επιχείρηση σχετίζεται με τον χρόνο. Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο χαμένος χρόνος επιφέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.

Η αναβλητικότητα, η αμέλεια βασικών προτεραιοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται κέρδη και οφέλη για μία επιχείρηση.

Αυτό που χρειάζεται είναι να τεθούν στόχοι, να δημιουργηθεί ένα business plan που να έχει τον απαραίτητο προγραμματισμό, για να ξεκινήσουν τα βελάκια να δείχνουν άνοδο και όχι όλο και μεγαλύτερη… κατηφόρα.

Παράλληλα, η έλλειψη πλάνων και χρονοδιαγραμμάτων, δημιουργεί προστριβές και ανάμεσα στην ομάδα της επιχειρήσεις. Η πίεση του χρόνου, προς το τέλος, και το «τρέξιμο» ώστε να μην βγείτε εκτός χρονικών ορίων, δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των μελών και πολλές φορές οι ευθύνες μεταφέρονται από τη μία προς την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα φυσικά λόγω της κακής διαχείρισης χρόνου να χαλάει, αυτό που λέμε, «η χημεία» της ομάδας.

Ακολούθως, μία επιχείρηση με προβληματικό πλάνο και κακή διαχείριση χρόνου, δημιουργεί προς τα έξω μία κακή φήμη. Επομένως υποψήφιοι πελάτες και συνεργάτες, αντιλαμβανόμενοι πως τα χρονοδιαγράμματα δεν αποτελούν το μεγάλο σας ατού, επιλέγουν να απευθυνθούν αλλού. Έτσι, εξαιτίας της αδυναμίας σας να διαχειριστείτε όπως πρέπει το χρόνο σας, χάνετε πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

 

Προσωπική ζωή

Επιπλέον, ειδικά στο χώρο των επιχειρήσεων, γνωρίζουμε καλά πως δεν υπάρχουν ωράρια. Οπότε, είναι πολύ βασικό, ακριβώς επειδή ο κλάδος των επιχειρήσεων είναι, κατά κάποιο τρόπο μία συνεχής εργασία, να γίνεται πολύ καλή διαχείριση του χρόνου, για να μην κυριαρχεί το στρες και να μην αμελεί κανένας την οικογενειακή, προσωπική του ζωή, τον χρόνο για τον εαυτό του που είναι βασικός για κάθε άνθρωπο.

Εν ολίγοις, όσο περισσότερο λύνεται το θέμα χρόνου στην επιχείρηση, τόσο περισσότερο οι υπόλοιποι τομείς της ζωής καλυτερεύουν.

Επομένως, αποδεδειγμένα, όσο περισσότερο χρόνο έχουμε, οι άνθρωποι, με λυμένες τις υποθέσεις μας, τόσο πιο καθαρό μυαλό διαθέτουμε. Είτε για να υπάρχει το περιθώριο να εντοπίσουμε νέες ιδέες και καινοτομίες για την επιχείρηση, είτε για να αφιερώσουμε ορισμένες απαραίτητες στιγμές στον εαυτό και τους οικείους μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ