Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: “Την πρώτη εβδομάδα του 2021 θα συζητηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά και μετά το νέο έτος, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είναι καθαρές από τον ιό και άρα μπορούμε, θα ανοίξουμε ».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει «φρένο» από τους λοιμωξιολόγους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».

Αναφερόμενος στο click away, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μπήκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά», αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού.

Τόνισε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στην συνέχεια, που όπως είπε είναι κάτι θετικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ