Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Ανάδειξη επιχειρηματικών ταλέντων από το ΙΝΕΔΙΒΜ

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο επίλογος του καινοτόμου διαγωνισμού Business Talents 2015, γράφτηκε πριν λίγες ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ  σε έναν πανηγυρικό Εθνικό Τελικό. Το Business Talents πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).  Ο κ. Παναγιώτης Μανούρης ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απεύθυνε χαιρετισμό προς τις διακριθείσες ομάδες, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες φοιτητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους. Διαβεβαίωσε δε πως το ΙΝΕΔΙΒΜ δεν θα σταματήσει  να στηρίζει «κάθε καινοτόμο ιδέα, κάθε προσπάθεια που μπορεί να τροφοδοτήσει την παραγωγική σκέψη, και κάθε προοπτική εξέλιξης μέσα σε μια κοινωνία της οποίας ζωτική ανάγκη είναι η προοπτική για ανάπτυξη, για κάτι καλύτερο.»

Ο Εθνικός Τελικός ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας 2.124 φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα που επί τρείς μήνες εξασκήθηκαν στην πρακτική εφαρμογή της διοίκησης της εικονικής εταιρίας τους, με τη χρήση ενός εξελιγμένου επιχειρηματικού προσομοιωτή, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες θα είναι πολύτιμες για το μέλλον τους.
Στην τελική φάση οι 75 ομάδες-εταιρείες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που διακρίθηκαν στη διαδικτυακή φάση του διαγωνισμού, έχοντας διανύσει 9 «εταιρικά έτη», διαγωνίστηκαν με ζωντανή παρουσία σε 3 τελικά επιχειρηματικά σχέδια, για την ανάδειξη των 20 πιο επιτυχημένων εικονικών εταιρειών – από πλευράς κερδοφορίας – διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα, υποτροφίες και δώρα, ενώ όλοι θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν στο βιογραφικό τους.
Στον τελικό του Business Talents 2015 συμμετείχαν: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα Πανεπιστήμια: Οικονομικό Αθηνών, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Μακεδονίας, Αιγαίου, Ιωαννίνων, Πατρών, Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Καποδιστριακό Αθηνών,  Πάντειο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Επίσης τα ΤΕΙ Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Χαλκίδας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και το Metropolitan College.      

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ