Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Άρση μέτρων: Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

«Είμαστε στην αρχή μας σπουδαίας εβδομάδας, καθότι ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου», τόνισε ακόμη ο κ. Παπαθάνασης προσθέτοντας πως η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τρίτου «κύματος» της κανονικότητας «ξεκίνησε ομαλά» καθώς και ότι «τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, τα τηρούν», παρά την αυστηρότητά τους.

Σχετικά με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης στις 25 Μαΐου ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, το σύνολο των καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον διαθέτουν υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο. Παράλληλα στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καφέ μπαρ, όχι όμως τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, και στην περίπτωση της εστίασης, «υπάρχουν οι αποστάσεις» που πρέπει να τηρούνται, αλλά και τα μέσα προστασίας, δηλαδή μάσκα για τους εργαζόμενους στην κουζίνα και ασπίδα προσώπου για τους σερβιτόρους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ